Thursday, January 8, 2009

budakgemuk STUDIOS proudly presents

STAY THE SAME

BY The Block H Crew Family FT Miss Hazimah


Tuesday, December 30, 2008

Dreams and the Supernatural

Once it smiled a silent dell,
Where the people did not dwell,
They had gone unto the wars,
Trusting to the mild-eyed stars,
Nightly, from their azure towers,
To keep watch above the flowers,
In the midst of which all day,
The red sun-light lazily lay.

Now each visiter shall confess,
The sad valley..s restlessness,
Nothing there is motionless,
Nothing save the airs that brood,
Over the magic solitude,
Ah, by no wind stirred those trees,
That palpitate like the chill seas,
Around the misty Hebrides!

Ah, by no wind those clouds are driven,
That rustle through the unquiet Heaven,
Uneasily, from morn till even,
Over the violets there that lie,
In myriad types of the human eye,
Over the lilies there that wave.

And weep above a nameless grave,
They wave from out their fragrant tops,
Eternal dews come down in drops,
They weep from off their delicate stems,
Perennial tears descEnd in gems.


By Creme de la creme

Wednesday, December 10, 2008

Class Essay

An English writing lecturer, Miss Devi asked my class, group 5 to write an essay on what we'd do if we had a million ringgit. Naim handed in a blank paper.

"Naim!" yelled Miss Devi. "You've done nothing. Why?"

"Because if I had a million ringgit, that's exactly what I'd do !"

Sunday, November 30, 2008

KAMI DIBIUS ENGLISH OLEH MISS LINI



KAMI DIBIUS ENGLISH OLEH MISS LINI

Kami dibius English oleh miss lini…hahahahaha

Jangan takut sebenarnya ya kami memang dibius English oleh Miss Lini, bius itu mengandungi satu vaccine yang boleh menukar tanggapkan orang terhadap bahasa inggeris, vaccine ini dinamakan vaccine ENGLISH IS FUN AND LEARN IN DIFFERENT WAY..

Jangan takut, maksudnya, Miss Lini mengajar English dengan cara yang lebih enjoy..dimana aku dan rakan-rakan yang lain amat suka kelas dia..dalam kelas miss lini kami belajar English bukan melalui buku tapi kami belajar English melalui lagu, drama,public speaking, poem, games and etc. sebab itulah kami semua amat sukakan kelas miss lini dimana didalam kelas miss lini, kami amat enjoy belajar English melalui lagu, drama,public speaking, poem, games and etc.

Pada hari sebelum ICT Party Nite, miss lini menjadi guru nyanyian kami, miss lini jugalah yang membantu kami untuk menyanyikan lagu stay the same. Bukan itu sahaja miss lini juga membantu budak-budak dari blok yang lain untuk membuat persembahan..kiranya pada haritu miss lini jadi guru musik la ala akademi fantasia gitu….kami berlatih menyanyi dari awal petang sampai waktu maghrib sehingga tak sempat makan yelah sebab kami dah terlalu seronok berlatih menyanyi dengan miss lini.

Miss Lini ni pun Kaki menyanyi juga..itu yang best tu dapat lecturer yang kaki nyanyi..ada sekali diatas permintaan ramai kami semua minta miss lini menyanyi, miss lini pun nyanyi lagu dari kaer, izin ku pergi..wah dapat tepukkan gemuruh lagi yelah miss lini dia bagitahu aku yang dia ni dulu beljar muzik dekat YAMAHA MUZIC SCHOOL..patutla dia suka nyanyi..budak Yamaha music rupanya dia ni…

Anyway Kelas English Miss Lini memang best giller..payah nak cari lecturer macam tu..open minded, cool, cute and happy go lucky….itulah dia miss lini dengan bius englishnya……


Tuesday, November 25, 2008

Leaving on a jet plane

FOTO TERAKHIR
1 APRIL 2008
JAM 11 AM

Foto ini merupakan foto terakhir dan hari tamat kerja buat miss hazimah, miss izzah, miss aini dan miss nadia, malangnya miss nadia tidak dalam foto ini. Pagi tu merupakan hari pertukaran kelas baru iaitu kelas pengurusan.

Dan pagi itu jugalah miss hazimah dan miss izzah pulang ke rumah mereka masing-masing, miss hazimah pulang ke selangor dan miss izzah pulang ke kedah. Malangnya aku tidak dapat membantu mereka mengemas rumah mereka sebab aku terpaksa pergi ke taklimat kelas pengurusan. Habis saja taklimat tersebut aku terus pulang rumah. Tiba- tiba aku terlihat miss hazimah,izzah dan aini di depan blok I. aku pun pergi berjumpa mereka buat kali terakhir.

Ketika itu hanya ada Naim, safwan, Zuhair, Taufik dan Mat sahaja yang berkesempatan berjumpa dengan miss hazimah, miss izzah, miss aini, pada ketika itu jugalah kami dengan handphone kami semua menangkap gambar miss hazimah, miss izzah, miss aini buat terakhir kali.

Masanya telah pun tiba, enjin kereta miss aini dan miss izzah pun sudah dihidupkan,
Tiada apa yang kami semua dapat ucapkan ketika itu hanya lambaian tangan kami sahaja yang menjadi mulut kami untuk mengtakan semoga berjumpa kembali.

Gear kereta pun telah dimasukkan, brek tangan pun telah dilepaskan lalu minyak pun ditekan…vroom…kereta miss aini dan miss izzah pun menginjap setapak demi setapak lalu membunyikan hon terakhir…goodbye students…

Inilah ungkapan yang kami ucapkan ketika itu : Goodbye miss…berhati-hati dilan raya
And jage deery……bye bye…assalamuailaikum…

Monday, November 24, 2008

SMALL PARTY

SMALL PARTY
23 APRIL 2008
9 PM


Malam tu merupakan malam kedua terakhir buat kami. Pada malam itu kami mengadakan satu majlis perpisahan yang kecil-kecilan saja yang di hadiri oleh kami semua the block h crew family : Mat, hafizi, safwan, taufik, hakim, nik, zuhaili, shah dan wanbob. Malangnya 3 orang crew kami tidak dapat hadir iaitu faiz, shahril dan pakwan. Tapi malam itu akan jadi lagi best kalau semua crew dapat kumpul bersama.

Menu kami malam tu adalah air mirinda,biskut coklat dan kering, satay ayam dan sate daging yang ditaja oleh taufik dimana dia mengunakan sedikit wang hasil dari kemenangannya ketika dia menyertai pertandingan public speaking,awal bulan april lalu.

Mat menaja potato bread yang dibeli oleh mat dari kedai roti di queensbay mall.
Safwan pula menaja keropok twities dan kacang.

Malam tu aku boleh katakan, aku berada dalam keadaan gembira bercampur sedih, yelah malam tu lah yang kami semua together sama-sama buat
kali terakhir.


video

Monday, November 17, 2008

MALAM KENANGAN

Malam Kenangan


" Stay The Same"
dari kiri : safwan, mat,taufik,miss hazimah,hakim,& pakwan.

18 April 2008..akhirnya idea kami semua berhasil apabila kami Berjaya membuat persembahan pada malam ICT-PUZ BBQ Party, dimana kami bersama mat, safwan, taufik, hakim,nik,wan dan pakwan telah bersama-sama mennyanyikan dua buah lagu English iaitu my love and stay the same….

Untuk persembahan lagu my love, kami nyanyikan secara akustik dan diiringi bunyi gitar oleh nik dan wan yang juga merupakan ahli rumah kami . ketika lagu itu dinyanyikan oleh hakim semua pelajar perempuan kelihatan begitu teruja sekali hehehehe….apabila hakim menyebut perkataan my love kepada semua perempuan….

Lagu stay the same….merupakan lagu yang paling ulung sekali buat island college of technology dimana lagu itu menjadi lagu favourite CEO kolej tersebut..pada malam itu tujukan lagu itu bukan untuk CEO kolej tersebut sorry sikit hehehehe CEO itu dah tua la tak bestla hehehehe…but kami dedicated lagu tersebut buat Lecturer-lecturer English kami especially miss hazimah sebab she really like this song so much. Pada pertengahan lagu tersebut pakwan telah melakukan satu benda wajib dilakukan dimana pakwan turun dari pentas sambil membawa microphone dan mengajak miss hazimah untuk naik ke pentas untuk menyanyi bersama kami..gempak dan kelas jugala persembahan kami..dapat tepukan gemuruh lagi….